cześć i czołem,
jakieś dwa tygodnie temu mojemu sąsiadowi na osiedlu włamali się do domu - miał alarm, ale te co jakiś czas wyją, więc generalnie nikomu to nie przeszkadzało i na nikim nie zrobiło wrażenia. Przyznam, że trochę mnie to zaniepokoiło i zastanawiam się teraz jak zabezpieczyć odpowiednio dom, tak żeby odstraszyć potencjalnych złodziei? To co przyszło mi do głowy jako możliwość to np. kamera zewnętrzna - monitoring czy chociaż nawet jedna kamera to wydaje mi się zawsze lepsze zabezpieczenie niż alarm i jak coś to złodziej pójdzie tam gdzie nic nie ma. Macie takie doświadczenia? Same kamery jakiegoś majątku nie kosztują -
https://www.eltrox.pl/kamery-zewnetrzne - więc mógłbym spróbować i zobaczyć jak to jest. Np. zrobić tak, żebym po jakimś ruchu dostawał SMSa na telefon? Nigdy też nie kupowałem nic w tym eltrox.pl ale myślę że znajdę sobie coś dla siebie, albo będę sobie jakoś przecież radził.
Ktoś ma doświadczenia w zabezpieczaniu domu? Wiadomo, że jak będą chcieli to i tak się włamią i tak, pytanie tylko jak ich odstraszyć!